top of page
yigittceylan

İşletmenizi Geliştirmek için Dış Kaynak Kullanımını Tercih Etmeniz için 5 Neden

Güncelleme tarihi: 2 Kas 2022

İş süreçleri sürekli olarak iyiye doğru güçlenerek devam etmekte ve bu dinamizmin getirdiği değişikler bir yandan iş süreçlerinde büyük kolaylıklar sağlarken, diğer yandan işletmelerin dijital dönüşüm dünyasındaki gelişmeleri takip etmede yeni zorluklar gündeme getirmektedir.


İş dünyasının son zamanlarda karşılaştığı en büyük zorluklardan biri de yazılımların sürekli güncel ve son trendlere uygun tutmasıdır. Bu, zor ve maliyetli bir süreç olarak karşımıza çıksa da aslında çözüm basit; yazılım geliştirme ihtiyaçları için dış kaynak kullanılması!



İşletmeler geliştikçe, iş yükü arttıkça aslında uygulama, destek ve geliştirme süreçlerinin danışman tarafından yürütülmesinin daha uygun olduğunu fark edebilirsiniz. Özellikle yazılım geliştirme süreçleri için alanında uzman bir firma ile çalıştığınızda, siz işinizin başka değerleri üzerine yoğunlaşırken ihtiyaç duyduğunuz yazılım hizmetini yüksek kalitede almaya devam edersiniz. Buna ek olarak, yazılım geliştirme süreçlerinde dış kaynak kullanımının başka avantajları da vardır. Bu blogda bu avantajlara yoğunlaşarak daha çok bilgi sahibi olmayı hedefliyoruz!


Yazılım geliştirme süreçlerinde dış kaynak kullanılmasını basitçe ifade edecek olursak; iş geliştirilmesi alanında fayda sağlarken aynı zamanda mevcut projelerinizin uygulamasından, desteklenmesine ve güncellemesinden geliştirilmesine kadar birçok yazılım ihtiyaçlarınızın alanında uzman firma tarafından verimli sonuca ulaştırılmasıdır.


Yazılım geliştirmek için dış kaynak kullanımını tercih etmeniz için birçok sebep sayabiliriz ama en önemli nedeni; maliyetleri düşürmektir. Dış kaynak kullanımı, hizmet ve kaliteden ödün vermeden maliyetleri azaltmak için doğru tercih olabilir.


Eğer sizde işletme sahibiyseniz veya bir proje yürütüyorsanız; zamanı efektif kullanarak düşük maliyet ile yüksek verim elde ederek işlerinizi yürütmenin önemini biliyorsunuzdur.



Peki yazılım geliştirmedeki dış kaynak kullanımı nasıldır ve iş yönetiminizde ne kadar ihtiyacınız var?


Bu tamamen şirket içerisindeki ihtiyaca bağlı değişebilir. Eğer şirketinizde yer alan ekibinizin uzmanlık alanı dışında bir yazılıma ihtiyacınız varsa riski minimize etmek ve zamanı verimli kullanmak için dış kaynak kullanmanız sizin için en faydalı yöntem olabilir.


Yazılım geliştirmek için dış kaynak kullanımını tercih etmenizin başlıca faydalarını tasarruf etmek, verimliliği arttırmak, uzman bilgisine erişim, güncel yazılım teknolojilerine sahip olmak, büyüme ivmenizi korumak ve projedeki riskleri partner firmayla paylaşmak olarak sayabiliriz.


1. Maliyetlerinizden tasarruf edersiniz.

Yazılım geliştirmek için dış kaynak kullanımının başlıca nedeni tasarruf etmektir. Dış kaynak kullandığınızda, projelerinizde düşük işçilik ile yüksek verimli iş süreçlerine olanak tanırken; esnek ve uzman ekip yetenekleri sayesinde hem zamanı efektif yöneterek hızlı ve istenilen sonuca ulaşır hem de maliyet tasarrufu elde edersiniz. Bu genel giderlerinizi düşürmenin efektif bir yoludur.


2. Verimliliği arttırırsınız

Yazılım geliştirme ihtiyaçları için dış kaynak kullanmanın bir diğer avantajı da işlerinizin efektifliğini arttırmanıza yardımcı olmasıdır. Bilgi ve tecrübe olarak alanında uzman firma ile çalışmak verimliliği de beraberinde getirecektir. Bu da işinizin minimum risk, maksimum verimlilik odaklı sürdürülebilir hizmet vermenizi sağlar. İhtiyaçlarınızı belirler ve iş geliştirme süreçlerinizi yürütür. Sizde böylelikle işinizin diğer önemli parçalarına daha çok odaklanabilirsiniz.


3. Uzman bilgisine erişirsiniz

Yazılım geliştirme için dış kaynak kullandığınızda, projeniz için size yardım edecek uzmanlardan oluşan bir takımla çalışırsınız. Böylelikle organizasyon içi yazılım yeteneklerinizle kısıtlı kalmadan, proje ihtiyacına yönelik alanında uzman ve tecrübeli yazılım gelişiricilerle çalışırsınız. Bu sizin için oldukça faydalı olabilir özellikle de yazılım geliştirme süreçlerine çok hakim değilseniz.


4. Son trendleri takip ederek güncel kalırsınız

Yazılım geliştirme için dış kaynak kullandığınızda, yazılımınızın son trendlere uygun olduğunu bilirsiniz. Bunun nedeni dış kaynak firmaları müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için teknoloji alanında son gelişmeleri sürekli takip ederler.


5. Daha hızlı büyüyün.

İşinizi büyütürken, daha fazla çalışanınızın olmasının faydasını görebilirsiniz fakat tam zamanlı çalışanı işe almak ve eğitim vermek çok masraflıdır. Bu şirketinizin büyüme potansiyelini sınırlar ve yakalamış olduğunuz ivmeyi yavaşlatır. Elinizdeki ekibinizi kilit görevlerde verimli kullanırken, dış kaynak kullanımıyla tecrübeli ve alanında uzman bir takımla çalışarak büyümenizdeki ivmenizi korursunuz.

Sizlerde yazılım ihtiyaçlarınız için dış kaynak kullanmayı düşünüyorsanız, Lena Vision olarak yetenekli ve deneyimli ekibimizle sizlerin yanında olmaktan mutluluk duyarız. Özel ihtiyaçlarınızı değerlendirip ve işiniz için en iyi çözümü önereceğimizden emin olabilirsiniz.



28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page